Fonogram-díjra jelölték az AC/DC albumát | The Official AC/DC Site

Fonogram-díjra jelölték az AC/DC albumát

AC/DC News

A korábbi évekhez képest jelentősen megújulva, izgalmas műsorral jelentkezik Magyarország legnagyobb, legrangosabb zenei eseménye, a Fonogram - Magyar Zenei Díj! "Az év külföldi hard rock vagy heavy metal albuma" kategóriában díjra jelölték az AC/DC "Live At River Plate" című albumát is!

A gálaestet a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége idén a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért által koordinált Fair Play hétvége keretében rendezi, együttműködésben a Voltfolióval és a Budai Gourmet Fesztivállal, 2013. június 2-án, vasárnap este 8 órakor.

Tévében másnap felvételről, az interneten, a Fonogram YouTube csatornáján pedig élőben lesz látható a műsor, ami sokkal több lesz egy hagyományos díjátadónál: az egyszerre komoly és vicces show keretében kifejezetten erre az alkalomra összeállt zenekar élén számos ismert hazai sztárral találkozhatunk vendégénekesként... és bizonyára felejthetetlen perceket okoz majd nekünk az est két házigazdája is: FÁBRY SÁNDOR és HAJÓS ANDRÁS!

És hogy kik nyerik a díjakat?

A 15 különböző műfaji kategóriában a zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló széles körű jelölőbizottság, illetve egy szűkebb szakmai zsűri, az ún. Fonogram Bizottság tagjainak szavazatai, valamint az előző évben realizált eladási darabszámok alapján alakult ki a jelöltek névsora, ami a www.fonogram.hu/jeloltek oldalon olvasható.

Gratulálunk az AC/DC-nek, és szurkoljunk együtt június 2-ig, amikor fény derül arra, hogy ki lesz a nyertes az adott kategóriában!