Bombafilm: "AC/CD - Live at River Plate" | The Official AC/DC Site

Bombafilm: "AC/CD - Live at River Plate"Egy tízes skálán kilences erősségű robbanás. Valóban magasfeszültség.

Buenos Aires - 2009 decembere - 3 koncert, ami szétzúzta a hatalmas Arénát, a színpadon pedig egy ausztrál zenekar, akik nyugdíjas korban is kicsapják a biztosítékot. Az AC/DC eladási rekordokat döntögető koncert-DVD-je a rock örök szavatosságú szuperhőseitől.

Horváth Gergely: Az AC/DC-nek több olyan munkája van, ami így kvázi, hát maradandó, az a kérdés, hogy mivel lehet bárkit meglepni AC/DC ügyben 2009-ből? Kovács Gellért: Meglepni szerintem senkit nem lehet. Viszont az, aki berakja ezt a DVD-t és az ötödik perctől nem vigyorog, mint a tök, az valóban nem szereti a rock and rollt. Először is iszonyatos, elképesztő tömeg van, tehát valami elképesztő tömeg van és úgy van megcsinálva az egész színpad, hogy szerintem a szokásosnál is hosszabban kinyúló színpad van a tömegbe, ami ugye kiváló alkalom arra, hogy a zenekarvezető az ő iskolás ruhájába kigitározzon és az énekes kirohanjon és azért annak van egy lenyűgöző hatása amikor egy darab ember ott áll a tömeg ellenében.

Inkább ilyen bálvány. Az AC/DC-nél nem éreztem azt soha, hogy ők úgy állnának ott. Lehet, hogy őket bálványozzák, de hogy ők nem viselkednek bálványként, az teljesen nyilvánvaló. A két frontfigura abszolút viszi a show-t, de ha megnézed a dobost, megnézed a ritmus-, illetve a basszusgitárost tényleg úgy játszanak ott, mintha otthon az előszobában tolnák.

Van-e koncertszerűen, színpadszerűen bármi nóvum? Ugyanaz, ami bármi másik zenekarnál, tehát hatalmas kivetítők vannak, van ugye tűzijáték stb., de tényleg itt a közönség és a zenekar közti kémia viszi el abszolút a prímet, például, hogy nagyon sokan szereztek ilyen világító kis ördögszarvakat, amiben tényleg nagyon viccesen néznek ki, mert ráadásul így villognak folyamatosan és az egésznek van egy ilyen tini-buli hangulata. Ebből is látszik, hogy igazán senki sem veszi komolyan magát csak buliznak egy hatalmasat és ettől tényleg lehengerlő az élmény.

Ez a koncertfilm egy tízes skálán kilences erősségű robbanás. Live at River Plate AC/DC, valóban magasfeszültség.

Eredeti cím: Live at River Plate (DVD - amerikai)
Műfaj: koncertfilm
Helyszín: Buenos Aires, 2010. december
Kiadás éve: 2011
Főszereplő: AC/DC zenekar

Forrás: mr2.hu